Quiche Lorraine
Publikováno 15.06.2018 v 13:29 v kategorii Ostatní, přečteno: 20x
Suroviny: Těsto: hladká mouka 300 g, máslo 150 g, špetka soli
Náplň: anglická slanina 200 g, žloutek 6 ks, smetana 125 g, bílé víno 100 ml, čerstvě strouhaný parmazán, bílá cibule, červená cibule, tymián, pažitka, muškátový oříšek, sůl a čerstvě namletý pepř
Postup: Máslo smíchejte s moukou, osolte a vytvořte těsto. Vyválejte ho a pomocí válečku přeneste do formy. Přečnívající kraje odstraňte. Dno těsta propíchejte vidličkou, vložte pomačkaný pečicí papír a vysypte suchou rýží nebo fazolemi. Dejte péct na 180 stupňů. Na gril vložte kastrůlek, rozpusťte v něm máslo a orestujte nakrájenou slaninu. Po chvíli přidejte nakrájenou bílou a červenou cibuli, pepř, muškátový oříšek a tymián. Podlijte bílým vínem, dosolte a promíchejte. Upečený korpus naplňte směsí se slaninou a cibulí, vložte zpátky na gril a vlijte rozmíchaná vejce se smetanou. Navrch posypte parmazánem a nechte zapéct zhruba na 20 minut. Koláč nakrájejte, nandejte na talíř a posypte nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů