Quiche quattro formaggi s rajčaty a cuketkou
Publikováno 15.06.2018 v 13:28 v kategorii Ostatní, přečteno: 30x
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky, 200 g másla, 2 lžíce mléka, 100 g strouhaného sýru (Eidam, Ementál), 1 vejce
Smetanovosýrová náplň: špetka pepře, solil a koření dle chuti, 1 sýr cottage, 2 vejce, 1 smetana 30%
Zeleninová náplň: 2 - 3 lžíce oleje, 1 cibule, 5 - 6 rajčata, 1 cuketka, špetka pepře, soli a koření dle chuti
Na ozdobu: 100 g sýru camembert nebo niva, 100 g mozzarely, 100 g strouhaného sýru (Eidam, Ementál)
Příprava: Ze surovin uhněteme těsto, zabalíme ho do potravinářské folie a necháme cca hodinku odpočinout v lednici. Mezi tím si zpěníme na oleji cibulku dozlatova, přidáme na kostičky nakrájenou cuketku, mírně odusíme a přidáme na měsíčky nakrájená rajčata. Ochutíme solí a kořením dle vlastní chuti (ale s přihlédnutíím k druhům sýru, které budeme chtít použít). V misce si rozšleháme dvě vejce, přimícháme smetanu a sýr cottage, ochutíme dle vlastní chuti. Těsto přes potravinářskou folii rozválíme do tvaru formy, ve které budeme péct. Tu vyložíme pečícím papírem, na něj pak rozložíme plát těsta a zarovnáme okraje. Jako první vrstvu na těsto rozetřeme asi třetinu smetanovosýrové směsi, navrstvíme orestovanou zeleninu, zalijeme zbytkem smetanovosýrové směsi a poklademe plátky mozzarely, camembertu nebo nivy a zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme na horkovzduch asi na 170°C cca 20-25 minut, až se sýry zapečou a dostanou zlatavou barvu.
Tip: Použila jsem ochucený sýr cottage s pórkem. Do zeleniny je výborná čerstvá bazalka a česnek.
Komentáře
Celkem 0 komentářů