Recepty z rájePřes 1000 receptů

Quiche s kysaným zelím a kabanosem

Publikováno 15.06.2018 v 13:27 v kategorii Ostatní, přečteno: 26x

Suroviny: Těsto: máslo 125 g, hladká mouka 250 g, vejce 1 ks, ovocný ocet 1 lžíce, sůl 1/2 lžičky

Náplň a poleva: kysané zelí 350 g, brambory 200 g, cibule 1 ks, máslo 1 lžíce, kabanos 100 g, menší hruška 1 ks, čerstvá majoránka 1/2 svazku, sůl a čerstvě namletý pepř, mletá paprika, kmín 1 lžička, crème fraîche 200 g, smetana 100 ml, vejce 3 ks

Navíc: máslo na vymazání formy, mouka na pracovní plochu

Postup: Nasekejte máslo, přidejte ostatní přísady a rychle uhněťte těsto. Vytvarujte ho do koule, zabalte do fólie a dejte na přibližně 1 hodinu do chladna. Kyselé zelí dejte do síta a nechte okapat. Omyjte brambory, oloupejte a nastrouhejte. Také oloupejte a nasekejte 2 cibule. V pánvi zahřejte máslo a 5 minut na něm restujte cibuli, až zesklovatí. Pak přidejte brambory a kyselé zelí a prohřívejte dalších 10 minut. Kabanos nakrájejte na kostičky. Oloupejte hrušku, rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádřinec a dužinu pokrájejte na kostičky. Majoránku opláchněte, osušte a otrhejte lístky. Spolu s kostičkami kabanosu a hrušky ji zamíchejte do zelí. Osolte, opepřete a přidejte také mletou papriku a nahrubo nasekaný kmín. Na polevu rozšlehejte vejce ve směsi crème fraîche a smetany, osolte a opepřete. Troubu rozehřejte na 200 °C. Formu vytřete máslem. Těsto rozválejte na pracovní ploše posypané moukou a přeneste do formy. Plát musí být tak velký, aby se vytvořily nižší okraje. Dno vícekrát propíchejte vidličkou a předpečte na druhém stupni odspodu asi 10 minut. Formu vyjměte a nechte vychladnout. Teplotu trouby snížte na 180 °C. Na korpus rozložte směs se zelím, přelijte polevou a pečte na prostředním stupni asi 35 minut.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?