Quiche s mletým masem
Publikováno 29.06.2018 v 11:23 v kategorii Mleté maso, přečteno: 89x
Ingredience:250 g hladké mouky, 1 lžička soli, 125 g másla nebo hery, 2 vejce, 2 lžíce vody, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 400 g mletého masa, podle chuti tymián2 stroužky česneku, 1/2 cukety, 2 lžíce rajského protlaku, 125 ml smetany, 70 g tvrdého sýra
Postup:Mouku smícháme se solí, přidáme tuk, 1 vejce, vodu a zpracujeme těsto. To rozválíme na placku a vložíme do kulaté formy. Přesahující okraje ořízneme. Dno těsta propícháme vidličkou a dáme na 10 minut předpéct do vyhřáté trouby na 190 °C.Mezitím si na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a orestujeme. Osolíme, okořeníme tymiánem a prolisovaným česnekem. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do směsi. Přimícháme rajský protlak a několik minut povaříme. Masovou směs rozprostřeme na předpečený základ a přelijeme vejcem rozšlehaným se smetanou. Nakonec posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 190 °C po dobu 30 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů