receptyzraje.infoblog.czPřes 1000 receptů

Radegastův kapr

Publikováno 12.06.2018 v 13:28 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 1x

Suroviny: filety z kapra 800 g, citronová šťáva, anglická slanina 4 plátky, olej, cibule 1 ks, bobkový list 2 ks, pepř 6 kuliček, nové koření 6 kuliček, strouhaný perník 3 lžíce, pivo Radegast 500 ml, sůl

Postup: Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme odležet do chladu. Odleželé nakrájíme na porce a každou porci obalíme plátkem slaniny. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu na něm z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes jemné síto a dáme zpět na zdroj tepla. Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, dochutíme a povaříme do zhoustnutí. Porce ryby vložíme zpět, prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?