Recepty z rájePřes 1000 receptů

Ragú z hlívy ústřičné

Publikováno 11.06.2018 v 10:09 v kategorii Houby, přečteno: 58x

Ingredience: 300 g čistých plodnic hlíva ústřičná, 50 g mražený hrášek, 5 kuliček nové koření, 3 ks bobkový list, 3 stroužky česnek, 3 ks rajčata, 1 ks mrkev, 1 velká cibule, 1 řapík řapíkatý celer, 1 ks i se zelenou částí lahůdková cibulka, 1 dl bílé víno, 1 ks chilli paprička, 1 kostka zeleninový bio bujón, 1 lžíce Hraška na zahušťování, kousek velikosti mrkve celer, čerstvě mletý pepř, sůl, olej, na ozdobu petrželka

Příloha: brambory, kmín, sůl

Postup: Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívě odkrájíme tuhé nožičky a plodnice nakrájíme na kousky. Lahůdkovou cibulku, řapík celeru, cibuli a česnek taky nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme. V kastrolu na troše oleje orestujeme mrkev s celerem. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek a restujeme dorůžova. Zalijeme vínem a necháme vypařit. Přilijeme trochu vody, přidáme koření, rozdrobený bujón, pokrájenou hlívu, lahůdkovou cibulku, řapíkatý celer a rajčata. Osolíme a dusíme pod pokličkou pár minut. Přisypeme hrášek a přilijeme asi deci vody s rozkvedlanou Hraškou. Promícháme a chviličku ještě povaříme. V mezičase si uvaříme v osolené a okmínované vodě brambory.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?