Ragú z kapra se zeleninou
Publikováno 31.12.2018 v 10:09 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x
Ingredience: 1/2 kapra (filetovaného, bez kostí), Sůl, 1 červená cibule, 15 cm pórku, 1/2 mladé cukety, 1 paprika, 3 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, Tymián, 150 ml bílého vína, čerstvý koriandr
Postup:Filetované maso nakrájíme na kostky, osolíme, promícháme a necháme v chladu. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a stroužky přepůlíme.Ve větší pánvi rozehřejeme olej a zpěníme cibuli. Přidáme česnek, který orestujeme do světle hnědé barvy. Pak postupně přidáváme pórek, papriku a cuketu. Směs osolíme, ochutíme tymiánem a 5 minut restujeme.Když je zelenina osmažená, přidáme kousky kapra, promícháme a podlijeme bílým vínem. Necháme 10 minut povařit, až se skoro všechno víno odpaří. Nakonec vmícháme lístky čerstvého koriandru. Podáváme s opečeným bramborem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů