Recepty z rájePřes 1000 receptů

Ragů z marinované kančí kýty s restovanou kořenovou zeleninou

Publikováno 01.08.2018 v 13:43 v kategorii Zvěřina, přečteno: 32x

Ingredience: Očištěná kančí kýta 800 g, Suché červené víno 700 ml, Švestková povidla 2 lžíce, Máslo 100 g, Olej řepkový 100 ml, Mrkev očištěná 80 g, Pastinák očištěný 80 g, Celer očištěný 80 g, Jalovec koření 8 kuliček, Cukr krupice 1 lžíce, Sůl, pepř dle chuti, Rajský protlak 2 lžíce

Postup: Kančí kýtu nakrájíme na kousky 3x3cm veliké, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme jalovec a zalijeme červeným vínem. Maso necháme marinovat 12 hodin v pokojové teplotě. Občas promícháme. Po 12 hodinách maso vycedíme a marinádu si schováme. Do hrnce dáme polovinu množství másla, olej, rozehřejeme a kančí marinované maso zprudka opečeme. Po opečení maso vyjmeme a v základu zkaramelizujeme protlak spolu s cukrem a švestkovými povidly. Zalejeme již připravenou marinádou z červeného vína, přidáme maso a na mírném ohni vaříme 70 minut. Maso po uvaření vyjmeme, omáčku dle potřeby zahustíme máslovou jíškou, kterou 15 minut na mírném ohni provařujeme. Poté maso vrátíme zpět do vzniklé omáčky. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky 2 milimetry silné, které následně nakrájíme na tenké nudličky dlouhé 6 centimetrů. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a nakrájené nudličky do křupava orestujeme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?