Rajčatová polévka s klobásou a kukuřicí v mexickém stylu
Publikováno 20.09.2018 v 09:36 v kategorii Polévky, přečteno: 35x
Suroviny:Polévka: 2 ks červená cibule, 3 ks mrkev, 2 ks červená paprika, 800 g krájená rajčata v plechovce, 1 hrst stonky z koriandru, 2 ks klobása, 1 plechovka kukuřice, olivový olej, sůl a pepř
K dohotovení: 1 ks avokádo, 1 ks klobása, tortilla chips, salátový sýr, zakysaná smetana, lístky koriandru
Postup:Cibuli, papriku i mrkev nakrájíme na menší kousky. Zeleninu orestujeme na olivovém oleji. Když začne měknout, lehce ji osolíme a opepříme. Přidáme krájená rajčata ze dvou plechovek a ještě trochu vody, aby byla všechna zelenina hezky ponořená. Do polévky přidáme i stonky z koriandru a vaříme, dokud veškerá zelenina nebude úplně měkká. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Hrnec s polévkou vrátíme na sporák a přidáme klobásu nakrájenou na čtvrtkolečka nebo kostičky a půlku plechovky kukuřice. Povaříme. Hotovou polévku nandáme do misky nebo talíře. Jednu klobásu nakrájíme na kousky a opečeme ji na pánvi, osušíme na papírových utěrkách. Do talíře s polévkou přidáme trochu zakysané smetany a obložíme ji surovinami dle chuti - kukuřičnými chipsy, avokádem, opečenou klobásou, koriandrem a sýrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů