Rajčatová polévka s krabími tyčinkami
Publikováno 08.06.2018 v 14:49 v kategorii Polévky, přečteno: 28x
Suroviny: cibule 2 ks, česnek 2 stroužky, máslo 30 g, sterilovaná krájená rajčata 1 plechovka, sůl, fenykl, tymián, bílý pepř, bílé víno 100 ml, krabí tyčinky 250 g, zeleninový vývar 600 ml, smetana ke šlehání (33 % tuku) 100 ml, čerstvá bazalka, cherry rajčátka na ozdobu
Postup: Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte najemno a dozlatova orestujte na másle. Přidejte rajčata, osolte a okořeňte fenyklem, tymiánem a pepřem. Duste asi 10 minut. Směs zalijte vínem a přidejte polovinu množství krabích tyčinek. Přilijte vývar a vařte dalších 15 minut. Polévku propasírujte přes cedník nebo rozmixujte. Pokud by byla polévka příliš hustá, zřeďte ji vodou. V opačném případě provařte a přidejte druhou polovinu krabího masa. Nakonec polévku zjemněte smetanou. Podávejte posypané bazalkou a orestovanými cherry rajčaty.
Komentáře
Celkem 0 komentářů