Rajčatová polévka s pestem a mozzarellou
Publikováno 08.06.2018 v 14:48 v kategorii Polévky, přečteno: 23x
Ingredience: 500 g rajčat, Sůl, pepř, 1 lžička třtinového cukru, hrst čerstvé bazalky, hrst čerstvého oregana, 1 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 250 ml passaty, 250 ml vody, 1 koule mozzarelly, pesto
Postup: Rajčata jsem si omyla a nakrájela na menší kousky. Pokladla jsem do pečícím papírem vyložené zapékací nádoby. Osolila je, opepřila, posypala třtinovým cukrem, bazalkou, oreganem a dala péct zhruba na 30 minut do předehřáté trouby. Na lžíci olivového oleje jsem opékala cibuli, poté na minutu přidala na tenké plátky nakrájený česnek a vložila upečená rajčata, přilila passatu, vodu a přiklopila poklicí. Vařila jsem asi jen 10 – 15 minut. Poté jsem opatrně rozmixovala tyčovým mixérem a případně dochutila solí, pepřem, třtinovým cukrem. Podávala jsem s natrhanou mozzarellou, pestem a bazalkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů