Rajčatové karbanátky
Publikováno 15.06.2018 v 10:35 v kategorii Bez masa, přečteno: 21x
Ingredience: 400 g rajčat, 1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce parmazánu, 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (tymiánu a petrželky), trocha soli a pepře, 5-6 lžic hladké mouky, 1/2 lžičky kypřicího prášku, na smažení olej, 200 g polenty
Postup:Rajčata nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy, přidáme nasekanou cibuli, vejce, parmazán a bylinky. Promícháme, osolíme a opepříme. Pak vmícháme mouku a prášek do pečiva. V pánvi rozehřejeme olej a lžící tvoříme placičky. Z obou stran je osmažíme dozlatova. Polentu připravíme podle návodu, po ztuhnutí ji nakrájíme na plátky. Na ně dáme rajčatové karbanátky a ozdobíme je snítkou čerstvého tymiánu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů