Rajčatovo-čočková polévka
Publikováno 27.08.2018 v 09:22 v kategorii Polévky, přečteno: 19x
Ingredience:3 - 4 ks česnek, 1 - 2 lžic majoránka, 2 - 3 ks bobkový list, 3 ks jarní cibulka, 2 ks mrkev, 3 lžíce olivový olej, 8 ks rajčata, 1/4 lžičky saturejka, 3/4 hrnku červená čočka, 3 - 4 lžic lahůdkové sušené droždí, podle chuti sůl a mletý barevný pepř
Postup: Jarní cibulku očistíme a i s částí zelené natě nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, středně velká rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky, oškrábanou mrkev nastrouháme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibulku a osmahneme. Přidáme česnek, necháme krátce rozvonět, přisypeme mrkev, rajčata a pár minut restujeme. V tuto chvíli dáme do hrnce i propláchnutou čočku a vše zalijeme horkou vodou. Přidáme sůl, bobkový list a saturejku nebo tymián. Polévku přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Rajčatovo-čočkovou polévku opatrně ochutnáme, podle potřeby osolíme, opepříme, ale předem vmícháme lahůdkové sušené droždí, které umí s dochucováním úplné zázraky. Kdo má toto droždí rád, může přidat i více. Rajčatovo-čočkovou polévku podáváme horkou. Ještě lépe chutná na druhý den, když se odleží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů