Řecké pasticio
Publikováno 11.06.2018 v 14:39 v kategorii Těstoviny, přečteno: 52x
Ingredience: 1 balíček špaget nebo makaron, 2 bílky, 200 g nastrouhaného tvrdého sýra, trocha oleje, 1 cibule, 800 g mletého masa, 2 lžíce rajského protlaku nebo kečupu, 1 lžička skořice, podle chuti pepř, podle potřeby sůl, 1 hrnek strouhanky, 1 lžíce másla, 1 lžíce mouky, 3 hrnky mléka
Postup: Špagety uvaříme do poloměkka. Ušleháme sníh ze 2 bílků a společně s polovinou nastrouhaného sýra vmícháme do špaget. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme je. Přidáme protlak, skořici, podle chuti osolíme a opepříme. Necháme chvíli podusit a při chladnutí vmícháme zbytek sýra a 1/2 hrnku strouhanky. Dobře promícháme. Zapékací misku potřeme olejem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme polovinu špaget, na ně masovou směs a nahoru opět špagety. Přelijeme rovnoměrně bešamelem z másla, mouky a mléka, lehce posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem, aby se na povrchu udělala kůrčička. Pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C. Hotové pasticio se krájí na kostky, ale s krájením musíme počkat tak 15–30 minut, jinak se rozpadává.
Komentáře
Celkem 0 komentářů