Retro buchta z limonády
Publikováno 19.06.2018 v 10:52 v kategorii Moučníky, přečteno: 27x
Potřebujeme: 2 celá vejce, 1 hrnek cukru, 1 hrnek oleje, 1 hrnek limonády, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
Postup: Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr a řádně vyšleháme, až hmota znásobí svůj objem. Poté přidáme olej a perlivou limonádu. Jakou limonádu dáme, takový barevný odstín bábovky následně budeme mít (já dneska použila malinovku, buchta je krásně narůžovělá). Nakonec lehce zašleháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (bábovkové, klasické pekáčové, dortové apod.) a pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních cca půl hodiny. Hotové pocukrujeme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů