Recepty z rájePřes 1000 receptů

Řezy s džemem a kokosem

Publikováno 19.06.2018 v 09:16 v kategorii Řezy, přečteno: 8x

Suroviny: máslo na vymazání formy, džem ze směsi lesního ovoce 320 g

Těsto: hladká mouka 225 g, extra jemný krupicový cukr 75 g, chlazené máslo, nakrájené na kostky 80 g, vejce pokojové teploty 1 ks, přírodní vanilkový extrakt nebo esence 1 lžička

Posypka: vejce pokojové teploty 3 ks, sušený strouhaný kokos 180 g, extra jemný krupicový cukr 55 g

Postup: Předehřejte troubu na 200 °C nebo 180 °C v případě použití funkce horký vzduch. Vyšší plech nebo formu o velikosti 16 x 26 cm vymažte máslem a dno a delší strany vyložte jedním kusem pečicího papíru. Na těsto prosejte do mísy mouku a cukr, máslo nakrájejte na kostky a zpracovávejte tak dlouho, až směs začne připomínat jemnou strouhanku. Práci vám zjednoduší robot, jinak těsto jemně zpracovávejte prsty. Vejce zlehka rozšlehejte s vanilkovou esencí nebo extraktem. Přilijte ke směsi s moukou a pomocí pulzního tlačítka mixujte nebo důkladně a rychle hněťte, dokud se vše rovnoměrně nerozmíchá a nezačne se tvořit spojité těsto. Těsto na základ vyklopte do připravené formy a pomocí prstů ho rovnoměrně natlačte na dno po celé ploše. Pečte v předehřáté troubě 18–20 minut nebo dokud nezačnou okraje zlátnout. Mezitím vidličkou prošlehejte vejce a důkladně vmíchejte kokos a cukr. Korpus vyjměte z trouby a teplotu snižte na 170 °C nebo 150 °C v případě použití funkce horký vzduch. Pomocí lžíce potřete rovnoměrně korpus džemem a na něj naneste pomocí lžíce kokosovou posypku, rovnoměrně ji rozprostřete a přitlačte, jako kdybyste se snažili povrch uhladit. Vraťte řezy do trouby a pečte je 30–35 minut, až posypka zezlátne a korpus bude propečený. Hotové řezy vyjměte z trouby, položte je na drátěnou mřížku a nechte je vychladnout ve formě. Po vychladnutí krájejte na jednotlivé porce a podávejte.

TIP: Těsto vyrovnejte ve formě tak, že ho na závěr uválejte sklenicí s hladkými rovnými stěnami. Na váleček se snáze nalepí. Džem použijte podle chuti – hodí se malinový, ostružinový či višňový.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?