Řezy s džemem a kokosem
Publikováno 10.05.2019 v 08:56 v kategorii Řezy, přečteno: 38x
Suroviny: máslo na vymazání formy, džem ze směsi lesního ovoce 320 g
Těsto: hladká mouka 225 g, extra jemný krupicový cukr 75 g, chlazené máslo, nakrájené na kostky 80 g, vejce pokojové teploty 1 ks, přírodní vanilkový extrakt nebo esence 1 lžička
Posypka: vejce pokojové teploty 3 ks, sušený strouhaný kokos 180 g, extra jemný krupicový cukr 55 g
Postup:Předehřejte troubu na 200 °C nebo 180 °C v případě použití funkce horký vzduch. Vyšší plech nebo formu o velikosti 16 x 26 cm vymažte máslem a dno a delší strany vyložte jedním kusem pečicího papíru. Na těsto prosejte do mísy mouku a cukr, máslo nakrájejte na kostky a zpracovávejte tak dlouho, až směs začne připomínat jemnou strouhanku. Práci vám zjednoduší robot, jinak těsto jemně zpracovávejte prsty. Vejce zlehka rozšlehejte s vanilkovou esencí nebo extraktem. Přilijte ke směsi s moukou a pomocí pulzního tlačítka mixujte nebo důkladně a rychle hněťte, dokud se vše rovnoměrně nerozmíchá a nezačne se tvořit spojité těsto. Těsto na základ vyklopte do připravené formy a pomocí prstů ho rovnoměrně natlačte na dno po celé ploše. Pečte v předehřáté troubě 18–20 minut nebo dokud nezačnou okraje zlátnout. Mezitím vidličkou prošlehejte vejce a důkladně vmíchejte kokos a cukr. Korpus vyjměte z trouby a teplotu snižte na 170 °C nebo 150 °C v případě použití funkce horký vzduch. Pomocí lžíce potřete rovnoměrně korpus džemem a na něj naneste pomocí lžíce kokosovou posypku, rovnoměrně ji rozprostřete a přitlačte, jako kdybyste se snažili povrch uhladit. Vraťte řezy do trouby a pečte je 30–35 minut, až posypka zezlátne a korpus bude propečený. Hotové řezy vyjměte z trouby, položte je na drátěnou mřížku a nechte je vychladnout ve formě. Po vychladnutí krájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů