Rizoto s medem a rozmarýnem
Publikováno 15.06.2018 v 13:26 v kategorii Ostatní, přečteno: 31x
Seznam přísad: 2 lžíce olivový olej, 350 g rýže, 1 ks cibule, 2 dl bílé víno, asi 1 litr zeleninový vývar, čerstvý rozmarýn, 2 lžíce máslo, 1 lžíce med, 100 g parmazán popř. tvrdý sýr, podle chuti sůl, čerstvě mletý pepř a citron
Postup přípravy: Nejprve si rozehřejeme v hrnci olej a vsypeme do něj rýži. Po dobu několika minut ji za stálého míchání zvolna smažíme. Ke konci přihodíme nasekanou cibuli a také ji osmahneme. Poté přilijeme bílé víno a necháme odpařit. Za pomalého vaření rýže vždy doléváme jednu naběračku zeleninového vývaru – dokud rýže není uvařená. Před odstavením přidáme nasekaný rozmarýn, kousek másla a med. Podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme. Posypeme najemno nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů