Rizoto s meruňkami a zázvorem
Publikováno 15.06.2018 v 10:34 v kategorii Bez masa, přečteno: 33x
Suroviny: olivový olej 1 lžíce, červená cibule 1 ks, čerstvý zázvor 2,5 cm, jalovec 10 kuliček, sušený nebo čertsvý tymián 1 lžička, basmati rýže 200 g, sušené meruňky 10 ks, zeleninový vývar 300 ml, nasekaná petrželka na ozdobu
Postup: Na velké teflonové pánvi rozehřejte olej a opatrně na něm opékejte cibuli 2–3 minuty. Vmíchejte zázvor, jalovec a tymián. Přidejte rýži, meruňky a vývar, vše promíchejte a přiklopte. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 15–20 minut nebo dokud nebude rýže měkká. Hned podávejte, ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů