Rizoto z mořských plodů
Publikováno 12.06.2018 v 13:26 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 27x
Ingredience: 300 g mořské plody (směs), 1 lžíce máslo, 2 stroužek česnek, sůl, 300 g rýže, 200 ml voda, 1 lžíce olej, 1 cibule, 50 g zázvor (čerstvý), 1/2 balení zelenina (mražená směs), kari, mletý pepř
Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji zesklovatíme. Na tento základ nasypeme propláchnutou rýži a zmrazenou zeleninovou směs. Osolíme, přidáme kari koření a oloupaný nadrobno nasekaný zázvor, zalijeme vroucí vodou a dusíme asi 25 minut doměkka. Občas zkontrolujeme a v případě potřeby ještě dolijeme horkou vodu. Mořské plody částečně rozmrazíme a podusíme 10 minut na másle. Okořeníme prolisovaným česnekem a solí. Nakonec opatrně promícháme se zeleninovou rýží a podle potřeby dochutíme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů