Roláda z vepřové kýty na víně
Publikováno 15.06.2018 v 07:28 v kategorii Vepřové, přečteno: 27x
Ingredience: 600 g vepřové kýty, 100 g žampionů, 1 cibule, 50 g tvrdého sýra, 2 stroužky česneku, trocha soli, podle chuti čerstvě mletý pepř, 100 g anglické slaniny, dle potřeby olej, 200 ml suchého bílého vína
Postup: Maso rozřízneme na plát, který rozklepeme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a také nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme. Česnek oloupeme a rozetřeme nebo prolisujeme, potřeme jím plát masa, osolíme ho a opepříme. Potom maso poklademe plátky slaniny, žampiony a nakrájenou cibulí. Vše zasypeme nastrouhaným sýrem. Maso pevně stočíme do rolády a převážeme potravinovou nití. Roládu opečeme na oleji ze všech stran, potom ji přendáme do pekáčku, podlijeme vínem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, pečeme asi hodinu. Během pečení roládu podléváme výpekem, eventuálně dalším vínem. Po upečení roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou, podáváme s vařeným, pečeným či šťouchaným bramborem
Komentáře
Celkem 0 komentářů