Rozmarýnové brambory se žampiony a slaninou
Publikováno 01.07.2018 v 07:00 v kategorii Brambory, přečteno: 36x
Ingredience:8 ks menší brambor,150 g čerstvé žampiony, 200 g oravská slanina,200 g sýr Eidam, 250 ml 33% smetana, 1 ks menší cibule, rostlinný olej, sůl, pepř, rozmarýn
Postup:Brambory oloupeme a vcelku povaříme v osolené vodě cca 15 minut. Scedíme a odložíme bokem.Troubu rozehřejeme na 180 ° C. Žampiony a cibulku očistíme a nakrájíme. Nastrouháme Eidam a nakrájíme slaninu. Na pánvi necháme opražit slaninu a podle potřeby přidáme trochu oleje. Přisypeme cibulku a po asi minutě i žampiony. Osolíme, opepříme a restujeme. Nakonec přelijeme smetanou a necháme asi minutu probublat. Odstavíme a přidáme půl KL sušeného rozmarýnu. Do pekáče rozložíme celé brambory a zalijeme je připravenou omáčkou. Zasypeme sýrem a zapékáme do zlatova - přibližně 30 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů