Ryba na medu
Publikováno 21.03.2019 v 07:34 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 40x
Suroviny: 600 g rybího filé, sůl, 1 citron, 2 bílky, 1 lžíce škrobové moučky, olej, 2 lžíce tekutého medu, 250 ml bílého vína, kousek celé skořice, 2 pomeranče
Postup: Rybí filé nakrájíme na menší porce, jemně osolíme a pokapeme šťávou z poloviny citronu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme škrobovou moučku a vymícháme hladké těstíčko. V těstíčku namáčíme kousky ryby a ve větším množství rozehřátého oleje z obou stran smažíme. Usmažené porce vyjmeme a položíme na vrstvu papírových ubrousků. Med, víno, kousek skořice a šťávu z jednoho pomeranče krátce povaříme, vložíme smažené filé a bez míchání krátce povaříme. Můžeme posypat nastrouhanou pomerančovou kůrou a nakonec obložíme plátky nebo kolečky pomeranče.
Komentáře
Celkem 0 komentářů