Ryba s pomerančovou omáčkou
Publikováno 28.01.2019 v 13:13 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 43x
Ingredience: 800 g rybích filetů - makrela, pstruh, candát, 100 ml oleje, 1 lžíce másla, 5 špetek soli, 5 špetek drceného barevného pepře, 3 ks velké pomeranče, 2 lžičky sušeného tymiánu, 1 ks větší šalotky, 1 lžička dijonské hořčice, 4 lžíce studeného másla
Na vymazání: 1 lžíce oleje
Postup: Předehřejte troubu na 190 °C. Jeden pomeranč nakrájejte na plátky a rozložte je na dno vymazané zapékací misky. Rybí filety osolte, opepřete a položte je na plátky pomeranče. Ryby pokapejte olejem a pečte 25-30 minut v předehřáté troubě. Na lžíci oleje a lžíci másla orestujte drobně nakrájenou šalotku. K šalotce přidejte nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, šťávu ze dvou pomerančů, dijonskou hořčici, tymián a vše prohřejte. Nakonec přidejte 4 lžíce studeného másla a důkladně promíchejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů