Rybí filé pečené v jogurtu
Publikováno 12.06.2018 v 13:24 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 29x
Suroviny: olej 1 lžíce, máslo 1 lžíce, máslo na vymazání misky 1 lžíce, mražené rybí filé (z tresky nebo mořské štiky) 4 porce, rajský protlak 4 lžíce, vývar 150 ml, čerstvý nasekaný kopr 1 hrst, kopr na ozdobu 1 snítka, bílý jogurt 200 ml, strouhaný tvrdý sýr (gouda nebo eidam) 50 g, citron 1 ks, čerstvě mletý pepř, sůl
Postup: Troubu rozpalte na 180 °C. Filé osolte a opepřete. Olej s máslem rozpusťte na pánvi, přidejte filé, po obou stranách je prudce opečte dozlatova a pak opatrně přendejte do pekáčku nebo zapékací misky vymazané máslem. Do pánve s výpekem přidejte rajský protlak, opepřete, osolte a za stálého míchání ho krátce osmahněte. Pak jej zalijte vývarem a několik minut provařte. Stáhněte z ohně a vmíchejte do něj nasekaný́ kopr. Filé přelijte jogurtem, rajskou omáčkou s koprem a posypte strouhaným sýrem. Nechte asi 10 minut zapéct v troubě. Podávejte s řezy citronu a ozdobené snítkou kopru.
TIP: Když rajský protlak krátce osmahnete, získá příjemnější nasládlou chuť a vůni. Můžete přidat i špetku cukru, který́ chuť rajčat ještě zvýrazní.
Komentáře
Celkem 0 komentářů