Rybí polévka
Publikováno 29.05.2019 v 14:03 v kategorii Polévky, přečteno: 29x
Ingredience: 1 ks mrkve, 0.5 ks malého pórku, 1 ks menší cibule, 0.5 stonku řapíkatého celeru, 0.5 svazku nakrájené zelené petrželky, 1.5 l rybího nebo zeleninového vývaru, 400 g chlazeného rybího filé, 250 ml 33% smetany, 5 lžic másla, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 800 g brambor, 2 špetky mletého pepře, 1 lžička soli, na posypání 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky
Postup: Oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky. Opláchnutý pórek a oloupanou cibuli nakrájejte na plátky. Řapíkatý celer nakrájejte nadrobno. V hrnci zahřejte 2 lžíce másla, přisypte zeleninu a minutu restujte. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 10 minut. Rybí filé nakrájejte na kostky a přidejte ho do polévky. Vařte 5 minut. Ve smetaně rozmíchejte škrob a smetanu nalijte do polévky, vařte 10 minut, nebo podle druhu ryb déle. Polévku osolte a opepřete podle chuti. Před podáváním polévku posypte jemně nakrájenou petrželkou. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte, smíchejte je se zbývajícím máslem a nakrájenou petrželkou. Brambory podávejte k polévce zvlášť.
Komentáře
Celkem 0 komentářů