Recepty z rájePřes 1000 receptů

Rychlá marlenka bez válení těsta

Publikováno 19.06.2018 v 10:48 v kategorii Moučníky, přečteno: 44x

Suroviny:Těsto:300 g moučkový cukr,400 g hladká mouka,250 g máslo,1 PL jedlá soda,3 ks vejce, 3 PL med, podle potřeby mléko

Krém: 375 g máslo, 600 g slazené salko

Dále: Hrst vlašské ořechy, 1 bal. Pikao kakaové

Postup přípravy: Nejdříve si připravíme těsto. Připravíme si horkou vodní lázeň. Do misky dáme máslo, necháme ho rozpustit, přidáme med, vajíčka, moučkový cukr, jedlou sodu a mouku. Vše spolu promícháme a pokud máme velmi husté těsto, přilijeme trochu mléka. Záleží na velikosti vajíček. Těsto by mělo být hustší než palačinkové a mělo by se z vařečky lít. Rozdělíme ho na 3 stejné části a připravíme si plech, který vyložíme papírem. Rovnoměrně rozetřeme těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 175 stupňů cca 12 minut. Takto opakujeme i se zbývajícími dvěma těstami. S těstem pracujeme velmi opatrně, je velmi křehké. Po upečení ho necháme vychladnout na papíře a kraje odřízneme. Nevyhazujeme, ale odkládáme do misky. Připravíme si nádivku. Máslo vyšleháme do pěny, postupně přidáváme salko a šleháme. Krém rozdělíme na tři stejné části a můžeme vrstvit. Těsto, krém, těsto, krém, těsto, krém. Vrch posypeme nadrobno posekanými oříšky, které jsme smíchali s rozdrceným těstem a ozdobíme kakaovým Pikem.

Tip: poskládanou Marlenku necháme při pokojové teplotě stát minimálně 1 hodinu. Máslo z náplně vpije do těsta a celý zákusek bude mnohem jemnější. Pokud byste Marlenku vložili do chladničky hned, máslo by ztuhlo a nevpilo by se tak do těsta.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?