Rychlý šlehačkový koláč s rebarborou
Publikováno 19.06.2018 v 10:46 v kategorii Koláče, přečteno: 29x
Ingredience: 200g 33% šlehačky, 3 ks vejce, 1 hrnek pískového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 sáček kypřící prášek do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce nastrouhané citronové kůry, 350g oloupané, nakrájené rebarbory, 2 lžíce cukru - na posypání rebarbory
Postup:V míse prošlehejte metličkou vejce se šlehačkou. Pak přidejte cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru a nakonec přidejte prosetou mouku s kypřícím práškem. Vymíchejte hladké těsto. Menší pekáček s vysokým okrajem vyložte pečícím papírem, na plech nalijte polovinu těsta, které lžící rozetře ke krajům. Na těsto nasypte rovnoměrně rebarboru a lehce ji posypte cukrem, na rebarboru nalijte zbývající těsto. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 30 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů