Recepty z rájePřes 1000 receptů

Rýžová frittata s paprikami

Publikováno 15.06.2018 v 10:32 v kategorii Bez masa, přečteno: 114x

Suroviny: rostlinný olej 2 lžíce, vařená basmati rýže 600 g, máslo 1 lžíce, papriky nakrájené na proužky (červená, oranžová, žlutá) 3 ks, vejce 5 ks, jarní cibulka 3 ks, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, listy čerstvého baby špenátu k servírování

Postup: Předehřejte troubu na 180 ˚C. Připravte si pánev o průměru 24 cm, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte na ní olej, přidejte rýži a 2–3 minuty smažte. V jiné pánvi rozpusťte máslo a poduste na něm papriky do změknutí, vyjměte je z pánve a nechte mírně zchladnout. V misce rozšlehejte vejce, přidejte papriky, nakrájenou jarní cibulku, sůl a pepř. Směs nalejte do pánve k rýži, stáhněte teplotu a nepřikryté vařte 5–7 minut. Poté dejte pávičku do vyhřáté trouby a nechte péct dozlatova. Bude to trvat 5–10 minut – frittatu raději hlídejte. Po upečení nechte frittatu 10 minut odpočívat, poté ji nakrájejte na klínky a servírujte posypanou špenátovými lístky.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?