Rýžový desert
Publikováno 19.06.2018 v 15:00 v kategorii Moučníky, přečteno: 21x
Ingredience: 250 g rýže na dezerty (kulatozrnná), 0,5 l mléka, 1 lžíce vanilkového cukru, 4 vejce, 100 g hladké mouky, 1 panák rumu, citronová a pomerančová kůra, špetka soli, špetka jedlé sody, cukr na obalení, slunečnicový olej na smažení
Postup: V hrnci ohřejeme mléko s vanilkovým cukrem a špetkou soli a přisypeme rýži. Vaříme 15 minut, aby rýže nasákla mléko a zhoustla. Necháme vystydnout, poté přendáme do mísy a spojíme s trochou citronové a pomerančové kůry. Přidáme rum, 2 celá vejce a 2žloutky, špetku soli, špetku jedlé sody a vše dobře promícháme. Ze zbylých dvou bílků vyšleháme sníh a spojíme se směsí. Nakonec přisypeme hladkou mouku. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, pomoučníme si ruce a vytváříme ze směsi kuličky, které smažíme do zlatova. Ještě teplé je obalíme v krystalovém cukru a podáváme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů