Recepty z rájePřes 1000 receptů

Rýžový desert

Publikováno 19.06.2018 v 15:00 v kategorii Moučníky, přečteno: 21x

Ingredience: 250 g rýže na dezerty (kulatozrnná), 0,5 l mléka, 1 lžíce vanilkového cukru, 4 vejce, 100 g hladké mouky, 1 panák rumu, citronová a pomerančová kůra, špetka soli, špetka jedlé sody, cukr na obalení, slunečnicový olej na smažení

Postup: V hrnci ohřejeme mléko s vanilkovým cukrem a špetkou soli a přisypeme rýži. Vaříme 15 minut, aby rýže nasákla mléko a zhoustla. Necháme vystydnout, poté přendáme do mísy a spojíme s trochou citronovéa pomerančové kůry. Přidáme rum, 2 celá vejce a 2žloutky, špetku soli, špetku jedlé sody a vše dobře promícháme. Ze zbylých dvou bílků vyšleháme sníh a spojíme se směsí. Nakonec přisypeme hladkou mouku. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, pomoučníme si ruce a vytváříme ze směsi kuličky, které smažíme do zlatova. Ještě teplé je obalímev krystalovém cukru a podáváme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?