Recepty z rájePřes 1000 receptů

Rýžový nákyp s čokoládovými jablky

Publikováno 15.06.2018 v 09:49 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 29x

Ingredience: rýže kulatozrnná 350 g, mléko 1.5 l, cukr vanilkový 15 g, jablka 1.5 kg, cukr krystalový 50 g, kakao - prášek 1 PL, pudink čokoládový BB 40 g, voda 100 ml, máslo 150 g, cukr práškový 125 g, vaječný žloutek 5 ks, rozinky 80 g, máslo, krupice, vaječný bílek 5 ks, cukr práškový 50 g, kokos strouhaný 100 g

Postup: Rýži propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Uvaříme ji v mléce s cukrem doměkka - téměř na kaši. Během vaření často mícháme, aby se nám rýže nepřipálila. Uvařenou kaši necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Krátce je povaříme s cukrem a kakaem v hlubokém hrnci. Pudink rozmícháme ve vodě, přilijeme ho k jablkům a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem. Přimícháme žloutky, vychlazenou rýži a rozinky. Hluboký úzký pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vložíme a rovnoměrně rozetřeme polovinu rýžové směsi. Na ni opatrně navrstvíme a rozetřeme jablka tak, aby se obě směsi nepromíchaly. Na jablka položíme opět vrstvu rýžové směsi. Nákyp v pekáči uzavřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 40 minut. Potom pekáč odkryjeme a nákyp 20 minut dopékáme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Zašleháme do něj cukr a kokos. Bílkovou kokosovou pěnu rozetřeme na 12 malých placek na nákyp. 15 minut zapečeme. Nákyp krájíme a podáváme, když je vychlazený na konzumní teplotu.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?