Šafránová rýže s kuřetem
Publikováno 12.06.2018 v 09:55 v kategorii Kuřecí, přečteno: 25x
Přísady: cca 12 nitka šafrán, 6 lžíce teplá voda, 8 lžíce olivový olej, 600 g kuřecí maso, 2 ks středně velká cibule, 3 stroužek česnek, 2 snítka čerstvý tymián, 1 ks šťáva z citronu, 1 dl bílé víno, 4 dl drůbeží vývar, 250 g rýže, Sůl, čerstvě drcený černý pepř
Na ozdobu: čerstvá zelená petrželka, nakládaný česnek (nemusí být)
Postup: Šafrán zalijeme v misce teplou vodou a necháme uvolnit barvivo i jeho vůni. Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme kuřecí maso a restujeme asi 10 minut (přitom mícháme a obracíme, aby se nepřipálilo). Poté vyndáme a na olej vhodíme pokrájenou cibuli a jemně nasekaný česnek. Osmažíme, posypeme tymiánem a přilijeme citronovou šťávu, víno a drůbeží vývar. Do kastrolu vrátíme kuřecí maso a necháme vařit asi 15 minut. Mezitím si uvaříme rýži a vařenou ji nasypeme k masu a zelenině. Osolíme, opepříme a pokapeme šafránovým výluhem (nitky šafránu nemusíme vyndávat). Podle potřeby necháme nad ohněm odpařit zbylou tekutinu a podáváme ozdobené čerstvou petrželkou a podle možností i naloženým česnekem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů