Recepty z rájePřes 1000 receptů

Sekaná na víně s bramborovou kaší a smaženou cibulkou

Publikováno 13.12.2018 v 10:24 v kategorii Mleté maso, přečteno: 35x

Suroviny:600 g mleté vepřové plece,600 g mletého zadního hovězího masa,olej, 80 g špek, 2 cibule, 4 stroužky česneku,2 vejce, sušená majoránka, 1 lžíce sladké mleté papriky,sůl,mletý pepř, 2 rohlíky,mléko na navlhčení,strouhanka (podle potřeby),bílé víno

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Na oleji vypečeme špek nakrájený na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, osmahneme, vmícháme majoránku, mletý pepř, zastříkneme bílým vínem, podusíme a zredukujeme. Tuto směs vmícháme do mletého masa, přidáme rohlík namočený v mléce a dobře promícháme. Vytvarujeme dvě šišky, které uhladíme (ruce si namočíme do studené vody). Podlijeme bílým vínem a pozvolna pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 50−60 minut. Podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme dozlatova usmaženou cibulkou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?