Recepty z rájePřes 1000 receptů

Sekaná po italsku se slaninou, Brambory a lá sorrentina

Publikováno 15.06.2018 v 09:08 v kategorii Mleté maso, přečteno: 9x

Ingredience: 350g mletého hovězího masa,100g pancetty, 10g sušených hub, 1 malá cibule, 40g mortadely, ¼ veky, 1dcl mléka, 2 vejce, strouhanka, hrst petrželové natě, olej extra virgin, sůl, pepř, 1kg menších brambor, 8 citronů, 2 snítky rozmarýnu, olej extra virgin, sůl, pepř

Postup: Namočíme houby do vlažné vody asi na 15min, poté z nich vymačkáme vodu a nakrájíme. Cibulku, mortadelu a petrželku nakrájíme na jemno. Pečivo namočíme do mléka, hned vyndáme, vymačkáme zbylou tekutinu a nakrájíme na kousky. V míse vše smícháme, dochutíme solí a pepřem a vypracujeme šišku. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, vysypeme trochou strouhanky a vyložíme slaninou tak, aby přesahovala ven. Masovou směs dáme do formy a přikryjeme přesahující slaninou. Pečeme v předehřáté troubě na 160° 30min, poté ještě 20 minut na 180°, aby sekaná získala zlatavou kůrku. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z citronů ukrojíme ta největší kolečka z prostředka, špičky necháme stranou na emulzi. Do pekáče naskládáme kolečka citronů, na ně položíme plátky brambor, zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí a rozmarýnem. Zapečeme v předehřáté troubě asi 45min na 180°. Ze zbylých částí citronů uděláme emulzi – vymačkáme citronovou šťávu do misky, přidáme olivový olej, sůl a prošleháme. Při servírování pokapeme brambory vzniklou emulzí.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?