Recepty z rájePřes 1000 receptů

Sekaná z mletého masa a tvarohu

Publikováno 15.06.2018 v 09:05 v kategorii Mleté maso, přečteno: 30x

Seznam přísad: 1 kg mleté maso (nejlépe směs hovězího a vepřového), 250 g měkký tvaroh, 150 g tvrdý sýr (např. eidam 45%), 1 ks cibule, 4 stroužek česnek, 1 ks čerstvá chilli paprička, 1 lžíce koření na mleté maso, sůl

Postup přípravy: Do mletého masa vmícháme měkký tvaroh, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a nadrobno nasekanou cibuli. Směs ochutíme rozetřeným česnekem, nasekanou chilli papričkou a kořením na mletá masa s trochou soli. Vše důkladně promícháme. Ze směsi vytvarujeme jeden až dva válečky sekané, které položíme do pekáčku s trochou vody. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 až 220°C a pečeme zhruba 45 minut. (V případě potřeby při pečení ještě podlijeme vodou.) Dozlatova upečenou sekanou podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?