Sklářské žemlové knedlíky
Publikováno 27.07.2018 v 10:51 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 134x
Suroviny: 3 žemle, 1 jarní cibulka, 200g anglické slaniny, 150g kysaného zelí, 2 vejce, 400g hrubé mouky, sůl podle potřeby, 1 cibule, olej na smažení, 500g hlávkového zelí, kmín podle chuti, 150g uzené krkovice
Postup:Žemle nakrájíme na kostky. Na pánvi rozškvaříme slaninu a přelijeme ji na nakrájené žemle s nasekanou jarní cibulkou. Kysané zelí překrájíme a přidáme s vejci do žemlové směsi. Dle potřeby přidáme do směsi hrubou mouku, aby nebylo moc tekutá a sůl pro chuť. Tvoříme malé kulaté knedlíčky, které vhodíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Hotové knedlíčky propíchneme vidličkou. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájené hlávkové zelí. Osolíme, okmínujeme a podusíme. Na talíři ke knedlíkům servírujeme zelí a nadrobno nakrájenou ohřátou uzenou krkovici.
Komentáře
Celkem 0 komentářů