Recepty z rájePřes 1000 receptů

Sklářské žemlové knedlíky

Publikováno 27.07.2018 v 10:51 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 134x

Suroviny: 3 žemle, 1 jarní cibulka, 200g anglické slaniny, 150g kysaného zelí, 2 vejce, 400g hrubé mouky, sůl podle potřeby, 1 cibule, olej na smažení, 500g hlávkového zelí, kmín podle chuti, 150g uzené krkovice

Postup:Žemle nakrájíme na kostky. Na pánvi rozškvaříme slaninu a přelijeme ji na nakrájené žemle s nasekanou jarní cibulkou. Kysané zelí překrájíme a přidáme s vejci do žemlové směsi. Dle potřeby přidáme do směsi hrubou mouku, aby nebylo moc tekutá a sůl pro chuť. Tvoříme malé kulaté knedlíčky, které vhodíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Hotové knedlíčky propíchneme vidličkou. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájené hlávkové zelí. Osolíme, okmínujeme a podusíme. Na talíři ke knedlíkům servírujeme zelí a nadrobno nakrájenou ohřátou uzenou krkovici.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?