Sladkokyselé masové koule
Publikováno 15.06.2018 v 09:01 v kategorii Mleté maso, přečteno: 31x
Ingredience: 450 g mletého hovězího masa,1 vejce, 1/4 hrnku strouhanky, 1 cibule, nakrájená na kostičky, 1 hrnek hnědého cukru, 3 lžíce hladké mouky, 1 a 1/2 hrnku vody, 1/4 hrnku bílého octa, 3 lžíce sójové omáčky
Postup: V misce smíchejte maso, vejce, strouhanku a cibuli. Důkladně promíchejte a vytvářejte z masa koule o velikosti přibližně pingpongového míčku. Ve velké pánvi na středním stupni nechejte masové koule lehce zhnědnout. V hrnci smíchejte hnědý cukr, hladkou mouku, vodu, bílý ocet a sójovou omáčku. Přidejte masové koule a přiveďte k varu. Snižte tepotu a vařte za častého míchání přibližně 30 minut. Podávejte s omáčkou a s vaší oblíbenou přílohou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů