Recepty z rájePřes 1000 receptů

Slovenská kapustnica "babiččina"

Publikováno 23.11.2018 v 11:40 v kategorii Polévky, přečteno: 26x

Suroviny:500 g kysaného zelí, 2-3 klobásy (libovější), 5 hrstí sušených hub, 1 velký rajský protlak, 1 velká cibule, 1 kelímek 31-33% smetany, lžička mleté sladké papriky, lžička kmínu, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 1/2 kostky masoxu, pepř, sůl, asi 2 litry vody, polohrubá mouka + voda na zahuštění (není nutné)

Postup: Do papiňáku vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a všechny ingredience, kromě klobásy a smetany, zalijeme vroucí vodou. Dusíme asi 30 minut. Nakonec přidáme klobásy nakrájené na kolečka, postupně přidáváme smetanu a krátce povaříme. Polévka je lepší hustší, můžeme ji zahustit asi dvěma lžícemi polohrubé mouky smíchané s vlažnou vodou. Dosolíme a dopepříme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?