Slovenská omeleta se slaninou
Publikováno 15.06.2018 v 13:22 v kategorii Ostatní, přečteno: 29x
Suroviny: olivový olej 50 ml, máslo 1 lžíce, větší brambory, oloupané a nakrájené na plátky 2 ks, uzená slanina, nakrájená na tenké plátky 100 g, šalotka, nakrájená na plátky 2 ks, sůl, čerstvě mletý černý pepř, vejce 4 ks, česnek, nasekaný nadrobno 1 stroužek, čerstvá majoránka
Postup: Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej s máslem, přidejte plátky brambor a za občasného prohození je opékejte, dokud nemají zlatavou barvu. Postupně přidávejte slaninu a šalotku, ochuťte solí a pepřem a pokračujte v opékání ještě asi 10 minut. Mezitím rozšlehejte v míse vejce s nasekaným česnekem, lístky čerstvé majoránky, solí a pepřem. Kdo má rád pikantní chuť, může v této fázi přidat ještě nadrobno nasekanou chilli papričku. Směs nalijte na opečené brambory se slaninou a šalotkou a pánev dejte na dalších 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Omeletu překlopte na talíř a podávejte s domácí nakládanou zeleninou, například s beraními rohy, okurkami nebo dalšími specialitami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů