Recepty z rájePřes 1000 receptů

Smažená rýže po kantonsku

Publikováno 15.06.2018 v 13:21 v kategorii Ostatní, přečteno: 28x

Ingredience: 20 dkg rýže, 5 dkg vařené uzené šunky, 10 dkg krevet oloupaných čerstvých, nebo z konzervy, 3 vejce, 3 mladé naťové cibulky, 5 dkg zeleného hrášku, 1 lžíce sójové omáčky, Sůl, 3 lžíce oleje na smažení, 5 dl vody na vaření rýže

Postup přípravy: Rýži opláchneme pod tekoucí vodou. Vaříme ve vodě 20 minut pod pokličkou. Scedíme a odložíme. Cibulky oloupeme, umyjeme a usekáme nadrobno. Vejce rozšleháme se sójovou omáčkou. Přidáme polovinu rozkrájené cibulky a pečlivě promícháme. Z této hmoty usmažíme na 1/3 rozpáleného oleje tenkou omeletu, zrůžovělou po obou stranách. Necháme ji vystydnout a nakrájíme na tenké proužky. Na další části silně rozpáleného oleje smažíme 1 minutu osolené krevety. Přidáme šunku a zelený hrášek a smažíme za stálého míchání ještě 2 minuty. Přendáme do nádoby s nakrájenou omeletou. Na zbytku oleje za stálého míchání osmažíme rýži se zbytkem cibule. Po 3 minutách stáhneme plamen, přidáme další ingredience a jemně promícháme. Necháme ještě 2 minuty na plotně. Podáváme tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?