Smažená rýže s uzeným masem
Publikováno 15.06.2018 v 11:49 v kategorii S uzeným, přečteno: 31x
Suroviny: olej 15 ml, uzené vepřové maso, nakrájené 4 plátky, pórek 2 ks, česnek 1 stroužek, zázvor, nasekaný 2 cm, chilli paprička 1 ks, žampióny 250 g, rýže 2 hrnky, velká vejce 4 ks, sójová omáčka 15 ml, rybí omáčka 5 ml
Postup: Ve woku nebo pánvi rozpalte olej a opékejte maso, až bude zlatohnědé. Přidejte nasekaný pórek, česnek na plátky, zázvor, nasekanou chilli papričku a houby a smažte další 2–3 minuty, dokud houby nezačnou hnědnout. Promíchávejte. Vmíchávejte do směsi uvařenou rýži, aby se prohřála a spojila s ostatními ingrediencemi. Shrábněte rýžovou směs ke straně woku a na prázdné místo rozbijte vejce jedno po druhém. Míchejte vejce, až budou hotová, a vmíchejte je do rýžové směsi. Pokropte sójovou a rybí omáčkou a hned podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů