Recepty z rájePřes 1000 receptů

Smažená vepřová rýže

Publikováno 15.06.2018 v 07:26 v kategorii Vepřové, přečteno: 21x

Suroviny: slunečnicový olej 30 ml, vejce 2 ks, česnek, rozdrcený 2 stroužky, nastrouhaný čerstvý zázvor 20 g, mleté vepřové maso nebo najemno nakrájená kýta, jarní cibulka 4 ks, rýže, uvařená 500 g, mrkev, nakrájená na julienne 2 ks, mražený hrášek 125 g, sójová omáčka 30 ml, bílé víno nebo rýžový ocet 20 ml, čerstvé koriandrové lístky při servírování

Postup: Polovinu oleje rozpalte ve woku a přidejte lehce našlehaná vejce. Za stálého míchání vařte při vysoké teplotě tak, abyste vaječnou sraženinu rozbíjeli na malé kousky. Potom vejce vyndejte z woku a dejte stranou. Rozpalte zbývající olej ve woku a přidejte česnek a zázvor. Smažte asi 1 minutu, potom přidejte vepřové a smažte, dokud nebude hotové. Přidejte zbývající ingredience a na vysoké teplotě vše prohřejte, dokud nebude hrášek uvařený. Vmíchejte připravená vejce. Ochutnejte, a pokud bude potřeba, přidejte sójovou omáčku. Hned podávejte posypané koriandrovými lístky.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?