Smažený hrášek
Publikováno 15.06.2018 v 10:30 v kategorii Bez masa, přečteno: 19x
Ingredience: Budete potřebovat dva šálky mraženého hrášku, jednu polévkovou lžíci panenského olivového oleje, stroužek utřeného česneku a necelou půlku čajové lžičky jemně mleté mořské soli. Následně předehřejte troubu na 180 °C, s pomocí papírových utěrek odstraňte z hrášku přebytečnou vodu a nachystejte si větší mísu. Teď už to bude naprostá „brnkačka“, a co nevidět můžete servírovat. Jaké jsou další kroky?
Postup: Všechny malé zelené kousky nasypte do mísy a jemně je promíchejte s česnekem, olejem a solí. Poté je přemístěte na plech a šoupněte do trouby. Hrášek by se měl péct zhruba 45 minut, ale každých deset minut ho buď zamíchejte, nebo s plechem prostě zatřepejte. Jde hlavně o to, aby se tepelně upravil hezky ze všech stran. Po uplynutí stanovené doby nechte dobrotu trochu zchladnout.
Komentáře
Celkem 0 komentářů