Smažený kapr s jogurtem a mandlemi
Publikováno 12.06.2018 v 13:19 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 29x
Seznam přísad: 1 ks očištěný kapr, Sůl, drcený kmín, 1 kelímek smetanový jogurt, hladká mouka, 2 ks vejce, Strouhanka, olej na smažení, 50 g máslo, 150 g mandlové plátky, zelená petrželka na ozdobu
Postup přípravy: Očištěné podkovy z kapra osolíme, okmínujeme a potřeme bílým jogurtem. Poté vložíme na hodinu do ledničky. Po vyndání je (i s jogurtovou košilkou) obalíme v klasickém trojobalu – hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na hlubší pánvi si mezitím rozehřejeme olej a obalené kusy kapra na něm osmahneme z obou stran dozlatova. Na druhé pánvičce si na másle mírně osmahneme mandlové plátky. Smaženého kapra naservírujeme na talíře, kde ho přesypeme opečenými mandlovými lupínky. Podáváme s plátky citronu a zelenou petrželkou. Jako přílohu volíme brambory nebo bramborový salát.
Komentáře
Celkem 0 komentářů