Recepty z rájePřes 1000 receptů

Smažený květák ve voňavém těstíčku

Publikováno 15.06.2018 v 10:29 v kategorii Bez masa, přečteno: 24x

Ingredience: květák, voda, sůl, mléko 250 ml, vejce slepičí 2 ks, sůl 1 ČL, bazalka 2 PL, petrželová nať 1 PL, mouka hladká, paprika červená mletá 1 ČL, pepř bílý mletý ½ ČL, olej fritovací

Postup: Květák rozebereme na růžičky a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, přilijeme cca 3 dcl vody, osolíme a dáme vařit. Část květákových růžiček bude ve vodě a část se uvaří nad vodou v páře. Na změknutí květáku můžeme použít i parní hrnec. Vaříme cca 10 minut. Poté vodu slijeme, a květák necháme vychladnout. Pro rychlejší zchladnutí ho rozložíme na talíř. Do mísy nalijeme mléko, přidáme vajíčka, sůl, natrhanou bazalku a nasekanou petrželovou nať. Přidáme mouku a dohladka rozmícháme. Mouky přidáme tolik, aby nám vzniklo husté těstíčko (asi 150 - 180 g). Do těstíčka vmícháme papriku a pepř. Růžičky květáku namočíme do těstíčka a vložíme do rozehřátého oleje. Osmažíme ze všech stran.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?