Smažený řízek z divočáka
Publikováno 15.06.2018 v 08:33 v kategorii Zvěřina, přečteno: 60x
Ingredience: 1 kg kančí kýty 0,2l červeného vína olej hladká mouka 2 lžíce francouzské hořčice 3 vejce mléko mletý pepř tlučený jalovec, špetka tymiánu a sůl
Příprava: Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na řízky, ty pak mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smícháme s hořčicí, jalovcem, tymiánem a pepřem, přilijeme olej, dobře rozmícháme a touto směsí řízky potřeme. Takto připravené je uložíme nejlépe v kameninové nádobě, zalijeme zbytkem směsi a necháme uležet alespoň na hodinu v chladu. Pak řízky obalíme v hladké mouce, v mléce s rozšlehanými vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v oleji po obou stranách.
Komentáře
Celkem 0 komentářů