Smetanová polévka s vínem a kopečky šlehačky
Publikováno 08.06.2018 v 14:43 v kategorii Polévky, přečteno: 28x
Ingredience: polévka: 3 kusy pyramidové sáčky čaje Lipton Green tea Lemon Melissa, 5 dl sladké bílé muškátové víno, 6 lžic cukr, kousek skořice, 5 kusů hřebíček, 1 ks citrón, 1 lžíce vanilkový puding, 2 ks vaječný žloutek, 1 dl smetana (30% tuku)
ozdoba- kopečky šlehačky: 2 dl smetana (30% tuku), 1 lžíce moučkový cukr
Příprava: Pyramidové sáčky zalijeme 5 dl vroucí vody a vínem a necháme je 3 minuty vylouhovat. Poté vytáhneme sáčky ze směsi vína a čaje a přidáme skořici, hřebíček, tence oloupanou citrónovou kůru a uvedeme do varu. Pudinkový prášek rozmícháme v malém množství studené vody, přidáme žloutek a vlijeme do polévky. Když směs začne vřít, vlijeme smetanu (smíchanou s trochou horké polévky) a stáhneme z ohně. Na šlehačkové kopečky použijeme studenou smetanu přímo z lednice, ušleháme z ní pevnou šlehačku, přidáme práškový cukr a sáčkem na zdobení nastříkáme na smetanovou vinnou polévku kopečky ve tvaru růžic. Zdobíme kořením a čerstvou mátou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů