Smetanové kotlety na houbách
Publikováno 25.03.2019 v 13:23 v kategorii Vepřové, přečteno: 46x
Suroviny:4 vepřové kotlety (s kostí nebo bez), sůl, pepř mletý, snítka rozmarýnu, snítka tymiánu, větší hrst sušených hub, 1 plnější lžíce sádla, 1 cibule2-3 stroužky česneku, cca 500 ml vývaru, 150 ml smetany ke šlehání, jíška
Postup: Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Naklepávat není nutné. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle v kastrolu lehce dozlatova, pak ji shrneme ke straně a vložíme osmažit i připravené kotlety. Po otočení kotlet na druhou stranu přidáme do kastrolu rozvonět i jemně nasekaný česnek, bylinky a houby. Kotlety zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme na mírném ohni do změknutí. Pak vyndáme vyvařené větvičky bylinek, přilijeme smetanu, případně dle potřeby i trochu vývaru, přivedeme k varu, omáčku zahustíme jíškou nebo záklechtkou do požadované hustoty, případně dochutíme solí a pepřem a necháme krátce provařit.
Komentáře
Celkem 0 komentářů