Smetanové kuře zapečené s kukuřicí
Publikováno 12.06.2018 v 09:56 v kategorii Kuřecí, přečteno: 24x
Suroviny: olej 30 ml, cibule, nasekaná 1 ks, jarní cibulka 1 svazek, česnek jemně nasekaný 2 stroužky, mražená kukuřice 500 g, parmezán 125 g, smetana 250 ml, suché bílé víno (můžete nahradit mlékem) 80 ml, sůl, čerstvě namletý černý pepř, kuřecí stehýnka a paličky 8 ks, máslo
Postup: Rozehřejte olej a poduste na něm cibuli, dokud nebude měkká a lesklá. Přidejte jarní cibulku a česnek a pár minut opékejte, potom vše přendejte do mísy. Přidejte kukuřici, parmezán, smetanu a víno a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a přendejte do vymazaného pekáče. Kousky kuřete položte navrch a na každý dejte hrudku másla. Kuře ochuťte solí a pepřem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 20–25 minut, dokud nebude kuře měkké.
Komentáře
Celkem 0 komentářů