Sněhová roláda s citronovým krémem
Publikováno 19.06.2018 v 08:38 v kategorii Rolády, přečteno: 28x
Suroviny: Těsto: bílky ze středně velkých vajec 5 ks, cukr krupice 150 g, kukuřičný škrob (maizena) 1 zarovnaná lžička, cukr moučka na poprášení
Náplň: hotový citronový krém – lemon curd asi 300 g, smetana ke šlehání 300 ml, cukr moučka 2 zarovnané lžíce
Postup: Troubu předehřejte na 150 °C. Na sněhové těsto vyšlehejte bílky dotuha. Přidejte 1 lžíci cukru a znovu prošlehejte, až bude sníh mít tuhé, ale vláčné špičky. Přidejte polovinu zbylého cukru a šlehejte, až vznikne lesklý a tuhý sníh. Pak rychle zašlehejte zbylý cukr a škrob. Těsto natřete na plech vyložený papírem na pečení a uhlaďte ho. Pečte na střední příčce trouby asi 45 minut, až bude těsto pevné na dotek. Nechte ho pak nepřikryté chladnout alespoň 1 hodinu. Těsto vyklopte na kus pečicího papíru poprášeného moučkovým cukrem a odloupněte spodní vrstvu papíru. Těsto potřete citronovým krémem. Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem do polotuha a potřete jí citronový krém. Roládu pak za pomoci papíru z kratší strany stočte, přesuňte na tác a uchovejte v chladu až do podávání.
Komentáře
Celkem 0 komentářů